40 φορές που γάτες έκατσαν όπου βρήκαν και τρέλαναν το ίντερνετ

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που αγαπούν τα αιλουροειδή περισσότερο από το να αράζουν άσκοπα και να μην κάνουν απολύτως τίποτα: να προσπαθούν να χωρέσουν σε πολύ μικρά μέρη. Το απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο δε, όταν τρυπώνουν σε κούτες, παπουτσοθήκες, ακόμη και κουτιά πίτσας, απλά για να «την πουν» στο αφεντικό τους που ποτέ δεν πίστεψε πως θα τα καταφέρουν. Πόσο λάθος κάνατε ανθρώπινοι σκλάβοι…

Ενώ πολλοί από εμάς βρίσκουμε παράξενη τη συμπεριφορά των γατών (Γιατί να θέλεις να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου σε ένα μέρος που μοιάζει απίστευτα επίπονο και άβολο;), οι επιστήμονες έχουν σκεφτεί μερικές εξηγήσεις για τον περίεργο τρόπο διασκέδασής τους.

Αρχικά, ας υπενθυμίσουμε πως οι γάτες είναι θηρευτές και τα κουτιά αποτελούν κατάλληλα μέρη για την παρακολούθηση των θυμάτων. Έτσι, οι γάτες νιώθουν άνετα και ασφαλείς στα κλειστά μέρη και κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως τα κουτιά μειώνουν τα επίπεδα άγχους τους.

Άλλος ένας λόγος που οι γάτες αγαπούν το να κουρνιάζουν σε μικροσκοπικά μέρη, είναι η διατήρηση της σωματικής τους θερμοκρασίας. Η μέση θερμοκρασία τους είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ελάχιστα υψηλότερη από τη δική μας. Οπότε, η είσοδος σε μικροσκοπικά κουτιά μπορεί να αποτελεί μια στρατηγική εξοικονόμησης θερμοκρασίας.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, ας το παραδεχτούμε… οι γάτες μας προσφέρουν ένα ξεκαρδιστικό θέαμα!


jimjamalama


Marija Bernatonyte


kelldog24


kagonekoshiro


Big Cat Rescue


reddit.com


Marija Bernatonyte


hyperspacesquirrel


JamaalSpeights


beatauburn7


Gamaguns


reddit


Marija Bernatonyte


Brute238


Suhak Natasha


Tagruato_Corporation


Laiinkyree


RegularEverydayNormalMothaFuka


Yagermeister


reddit


FranktheDork


dabacon


heyimwalkenhere


mugumogu


wsgy111


JuBeeATMA


hrhoover


vinkulelu


JFEM0H0GNAER0C


Marija Bernatonyte


cinziamaria


Draganovic


Brain_Wilson


YessMartinez


terpsi


bookworm326


kharzul07


Thewallofwolfstreet

Δημοφιλέστερες Ειδήσεις